Når dit barn starter i Børnehuset Solstrålen, så giver vi os god tid til at præsentere institutionens rammer og dagligdag for jer og jeres barn, og høre lidt om, hvem I er. Dette aftales på forhånd, så der er afsat ressourcer til dette. Formålet med dette er at skabe tryghed for jer som familie og at vi får et godt kendskab til hinanden som udgangspunkt for vores videre samarbejde.
Sammen aftaler vi den bedst mulige opstart for jeres barn. Som udgangspunkt oplever vi den bedste start, hvis du som forælder har mulighed for at være her sammen med barnet den første dag og så derefter fremadrettet løbende give barnet nogle længere dage, så det gradvist vænner sig til den nye hverdag. Men for nogle er dette enten ikke muligt eller det mest hensigtsmæssige, - så snakker vi ud fra det.
Vores udgangspunkt er også, at selvom vi har set og oplevet en masse børn, og er eksperter i institutionshverdagen, så er I eksperterne i lige præcis jeres eget barn. Det har vi respekt for.
I det daglige møde kan det være svært at få tid til den længere samtale, - men vigtige dagligdags information, har vi altid tid til; fx omkring dit barn søvn, sygdom, generel trivsel, oplevede episoder o. lign.
Har I eller vi behov for at drøfte noget med jer udover dette, så planlægger vi en samtale på et tidspunkt, hvor der er god tid og plads til det. Det kan fx være hvis vi oplever, at jeres barn ikke trives, at vi ser et behov for en særlig indsats eller lign. det gør vi, fordi vi oplever, at garderobe-snakken sjældent er den bedste ramme for vigtige drøftelser.
I Børnehuset Solstrålen afholder vi ikke forældresamtaler på faste tidspunkter, udover når jeres barn starter i vuggestue og børnehave, og forud for skolestart. På den måde giver vi bedre tid til at tage en snak, hvis behov opstår. Og du er altid velkommen til at bede dit barns primære voksen om en samtale, hvis du som forælder oplever, at der er brug for det.
Ved de få faste forældresamtaler tager vi udgangspunkt i de vurderinger, som vi løbende laver af dit barn. Vurderingerne kan omhandle forskellige områder i barnets udvikling eller mere specifikke, fx barnets sprogudvikling. Nogle af vurderingerne laver vi sammen med jer, og så bliver I fx bedt om at udfylde et elektronisk spørgeskema forud for samtalen.
En hel del af den daglige kommunikation i både vuggestue og børnehave foregår gennem AULA. Her udsender vi både fællesbeskeder om aktiviteter i dagligdagen, invitationer til møder, personlige beskeder mm. så det er en vigtig platform at have adgang til, når du har et barn hos os. Du kan downloade AULA til din mobiltelefon, og sætte den op til at give en notifikation, når der er nye beskeder. AULA bruges også i skolen. Vi anbefaler at I tjekker AULA minimum to gange ugentligt. Husk endelig også at opdatere AULA med ny kontaktinformation, hvis I fx skifter job/får nyt telefonnummer o. lign. I skal også bruge AULA til at melde jeres barn fri eller syg, eller til at notere det til os, hvis jeres barn hentes af andre end jer selv.
Personalet i Børnehuset Solstrålen er underlagt tavshedspligt og har skærpet underretningspligt. Det betyder, at den viden I deler med os ikke deles med andre uden at I er blevet informeret herom. Det kan fx være hvis vi laver en indstilling til en tale-hørekonsulent, hvis vi udtaler os til Familieretshuset eller hvis vi laver en underretning til socialforvaltningen, fordi vi er bekymrede for jeres barn. Kun hvis vi oplever mistanke om strafbare forhold underrettes I ikke forud for underretningen, men altid efterfølgende af socialforvaltningen.
Hvis der er noget, I mærker der fylder, eller I undrer jer over, så husk at dele det med os. Det vi ikke får at vide, er svært for os at hjælpe med. Vi er meget optaget af dialogen for at kunne finde de gode løsninger sammen og inviterer altid gerne på en snak. Brug først og fremmest jeres primærpædagog eller den pædagogiske leder. Hvis jeres utryghed ikke omhandler noget specifikt omkring jeres barn, men måske mere er en undring på noget strukturelt i vores tilgang eller måde at organisere os på, så henvend jer endelig direkte til en leder eller bestyrelsen, som er dem, der som regel har nemmest ved at opklare eller ændre på noget. Ved at I henvender jer direkte, undgår vi bedst misforståelser eller at fx andre medarbejdere eller andre forældre bliver ufrivilligt inddraget og unødvendigt kede af det.
Børnehuset Solstrålens bestyrelse har udarbejdet - og udarbejder løbende - principper for det pædagogiske arbejde i institutionen. Principperne formuleres i overensstemmelse med og forlængelse af Herning Kommunes børne og unge-syn.